Van oktober 2020 tot februari 2021 werkten wij als vrijwilliger aan boord bij Mercy Ships. 
Via deze website kunnen jullie meer informatie vinden over deze organisatie en ons werk.

We kijken terug op een mooie tijd van dienen, waarin we veel hebben geleerd.
Het leven aan boord voelde als een tweede thuis! We weten niet wat Gods plan is, maar op dit moment staan we er voor open om ons ook in de toekomst in te zetten voor het doel van Mercy Ships: hoop en genezing brengen bij de allerarmsten. 

 


Wat doet Mercy Ships?

Mercy Ships helpt de armste landen van de wereld door het bieden van gratis medische zorg vanaf ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers. Zo laten ze Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. 

Wat was onze functie?

Henk werkte aan boord als elektricien. Op dit moment krijgt het schip een grote onderhoudsbeurt, zodat straks patiënten weer snel en veilig geholpen kunnen worden.

Sandra werkte als Engineering Administrator en Technical Stores Manager. Dit werk bestaat o.a. uit administratieve taken en het bestellen van materialen, zodat de technische bemanning soepel kunnen blijven werken.


Sponsoring

Allereerst bedankt voor jullie steun en giften tijdens onze werkperiode aan boord!

Mercy Ships heeft altijd vrijwilligers én giften nodig om hun levensreddende werk voort te kunnen zetten. Wilt u een gift overmaken voor het werk van Mercy Ships? Doneer dan via onderstaande knop:


Blog

Bijna aan boord!?

Toen we eind augustus de vraag kregen om vanaf 27 september aan boord te gaan, moesten we even twee keer kijken naar het jaartal. Ja, er stond echt 2020… Dat ging sneller dan we hadden verwacht! We hoorden dat Mercy Ships hard op zoek was naar elektriciens en besloten om ervoor te gaan.

Lees meer »

Waar ligt het schip nu?

De Africa Mercy ligt op dit moment in een haven van Tenerife, Spanje. Mercy Ships hoopt, afhankelijk van corona-ontwikkelingen, in juni weer uit te varen naar Senegal om het levensreddende werk voort te zetten.