Blog

 

Back home again, brrr...

Na vier maanden zijn we weer terug in Nederland! We willen iedereen onwijs bedanken voor alle mooie berichtjes en steun! Blijven jullie ook mee bidden voor het werk van Mercy Ships?

Lees meer »

Een kleine rondleiding door het schip

We zijn nu alweer bijna vier maanden aan boord: hoogste tijd voor een rondleiding! We nemen jullie graag even mee voor een kijkje in het schip. De Africa Mercy is helaas veel te groot om in een paar minuten te laten zien, maar met camera in de hand zijn we langs de plaatsen gelopen waar wij het meeste te vinden zijn. Veel kijkplezier :)

Lees meer »

Nieuwjaarsduik & storm op zee

Het nieuwe jaar is begonnen! Maar dat betekent ook dat we hier bijna beginnen met aftellen naar onze vertrekdatum. Als alles volgens planning verloopt, hopen we zaterdagavond 6 februari weer te landen in het iets koudere Nederland. Dat geeft dubbele gevoelens…

Lees meer »

A December to remember

Een paar weken geleden hebben we met elkaar het hele schip omgetoverd tot een Christmas-ship. De maar liefst 12 kerstbomen en alle versiering brengen je vanzelf in de kerststemming. We zijn lekker druk, maar toch zijn we nog nooit zo bewust met kerst bezig geweest als in deze decembermaand.

Lees meer »

Over een normale werkdag en de Africa Mercy

We zijn hier nu ruim vijf weken aan boord en wat gaat de tijd snel! We hebben na onze vorige blog leuke vragen gekregen, bijvoorbeeld hoe onze dagen eruit zien, of we verhalen hebben over operaties en meer informatie over het schip. Tijd om jullie weer wat meer te vertellen!

Lees meer »

Het leven aan boord

Het gaat nog steeds erg goed met ons! We voelen ons aardig thuis inmiddels en er wordt veel werk verzet. Morgen vertrekt onze Chief Engineer Alphonse, waar Sandra veel mee samenwerkt. Vandaag hebben we tijdens de lunch afscheid van hem genomen. Erg jammer want het was gezellig en fijn samenwerken, maar dat is wel hoe het werkt hier aan boord: mensen komen en gaan. 

Lees meer »

De eerste werkweek als Electrician

De afgelopen dagen is er veel gebeurd, hebben we écht gewerkt en zijn we verhuisd naar een andere cabin! In deze blog is Henk aan het woord over de eerste (werk)dagen in de onderste twee lagen van het schip waar de motoren en alle apparatuur staan.

Lees meer »

De eerste werkdag als Engineer Administrator

We zijn aan het werk! Het voelt goed om eindelijk meer uit onze cabin te mogen en te leren over ons werk hier. We ontmoeten collega’s, worden we in de dining room begroet met een ‘Welcome to freedom’ en sinds vandaag worden we allebei ingewerkt.

Lees meer »

Groetjes uit de quarantainehut

Hallo allemaal! Even een berichtje vanuit onze quarantainehut. Tot nu toe kunnen we ons aardig vermaken met lezen, spelletjes en wat digitale klussen. Tijdens de twee buiten-uurtjes spreken we andere nieuwe crew-leden, de sfeer aan boord is erg goed en we hebben zin om aan de slag te gaan. En misschien kan dat eerder dan verwacht… 

Lees meer »

We're on board

Na een dag met verplichte mondkapjes, veel veiligheidscontroles, bijna koffer kwijt (Henk had dezelfde koffer als een andere passagier) en een extra lange taxi-rit voor de Immigration-check zijn we veilig én met de goede bagage aangekomen in de haven van Tenerife.

Lees meer »

De tickets zijn geboekt

Eindelijk was daar de officiële bevestiging vanuit Texas en… de tickets zijn geboekt! Op donderdag 1 oktober vliegen we naar Tenerife. De terugvlucht staat nog niet vast, maar dat duurt immers nog even 😊

Lees meer »

Bijna aan boord!?

Toen we eind augustus de vraag kregen om vanaf 27 september aan boord te gaan, moesten we even twee keer kijken naar het jaartal. Ja, er stond echt 2020… Dat ging sneller dan we hadden verwacht! We hoorden dat Mercy Ships hard op zoek was naar elektriciens en besloten om ervoor te gaan.

Lees meer »