A December to remember

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 17:00

Een paar weken geleden hebben we met elkaar het hele schip omgetoverd tot een Christmas-ship. De maar liefst 12 kerstbomen en alle versiering brengen je vanzelf in de kerststemming. We zijn lekker druk, maar toch zijn we nog nooit zo bewust met kerst bezig geweest als in deze decembermaand.

Zonder stress over kerstinkopen, reclames en decemberacties ben je hier aan boord veel meer bezig met waar kerst echt om draait! Iedere zondagavond is er een gezamenlijke dienst. Ook wij mogen hier (binnen) niet zingen vanwege de veiligheid, maar we hebben een leuk alternatief gevonden: het spelen van muziek met kerstbellen 😊 Iedere persoon heeft dan gemiddeld twee verschillende bellen (hier bekend als ‘chimes’) en met zo’n acht mensen kun je dan leuke kerstliedjes spelen. Oké, in het begin was het even een uitdaging om met z’n allen in de maat te blijven, maar oefening baart kunst!

De nieuwe Stores Manager die eind januari zou komen, heeft zijn komst helaas gecanceld. Dat betekent dat er op dit moment nog geen opvolger is voor de functie van Sandra. Laten we hopen en bidden dat er nog iemand op zo’n korte termijn gevonden wordt om het werk goed over te kunnen nemen. Dat geldt ook voor het team van elektriciens. Waar we 2 maanden geleden nog met vijf elektriciens werkten, blijven er straks in februari nog een chief en twee elektriciens over. We zeiden pas al tegen elkaar, als we hier puur zouden blijven voor het werk, dan hoeven we niet naar huis totdat het schip ooit afgeschreven is. Toch zouden we het wel erg fijn vinden om de taken over te kunnen dragen en het werk goed achter te kunnen laten. 

Vanavond hebben we hier een ‘World Wide-Christmas’ avond. Ieder land organiseert dan iets vanuit een eigen ‘December’-traditie. Als team Holland kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Henk is op dit moment bezig met het bouwen van onze Koek-en-Zopie kraam. Ook buiten de werktijden vermaken we ons dus prima. Ik (Sandra) vind het erg leuk om foto’s te maken van wat er aan boord allemaal gebeurt. Het communicatie-team in Texas, waar het hoofdkantoor van Mercy Ships staat, gebruikt deze foto’s ook voor Social Media. Veel mensen vragen zich af wat al die vrijwilligers hier nu doen terwijl er geen operaties plaatsvinden. Daarom is het juist leuk en belangrijk om te laten zien hoeveel werk er verzet wordt in het uitvoeren van de reparaties, maar ook in de keuken, schoonmaak en de ziekenhuisafdeling.

Vanaf de zijlijn lezen we uiteraard ook mee over de strengere maatregelen in Nederland. Jammer om te lezen dat het toch nodig was om de vrijheid nog meer in te perken. We hopen dat jullie hier toch een weg in weten te vinden en dat het in het nieuwe jaar snel weer de goede kant op gaat! In Tenerife lopen de corona-cijfers ook op en vandaar dat het eiland nu ook voor twee weken in lockdown is. Bij ons aan boord blijft het gelukkig nog goed gaan en zijn er geen verdere beperkingen ingesteld naast de welbekende mondkapjes. 

We wensen iedereen, ondanks alles, hele mooie feestdagen toe en Gods rijke zegen in het nieuwe jaar!

 

Dankpunten:

  • Het gaat nog steeds erg goed met ons en we voelen ons echt op onze plek. We zijn dankbaar dat we hier van betekenis zijn en veel mogen leren.
  • Er komt steeds meer 'leven' op het schip nu er veel activiteiten zijn. De sfeer is goed en er ontstaan mooie gesprekken wat ook een hechtere band geeft.

Gebedspunten:

  • Voor nieuwe vrijwilligers (met name receptionisten, hotel-engineers, elektriciens en stores-medewerkers) zodat het werk normaal door kan blijven gaan en de mensen niet overbelast worden.
  • Voor het werk van Mercy Ships in het algemeen. Er speelt nu veel rondom het nieuwe schip de Global Mercy. Het is een uitdaging om alle bemanning daar te krijgen vanwege de reisbeperkingen. Laten we bidden dat beide schepen zo snel mogelijk weer hoop en genezing kunnen brengen!

[Update]: Hier nog foto's van onze Koek-en-Zopie kraam en Team Dutchie :)

Reactie plaatsen

Reacties

AJ Verkerk
3 jaar geleden

Fijn om zo op de hoogte te blijven van jullie werk aan boord. Wij bidden mee dat er opvolgers gevonden worden voor jullie. Nog een goede tijd toegewenst en Gods nabijheid met name rond de komende Kerstdagen.

Maarten
3 jaar geleden

Beste Henk en Sandra
Fijne Kerst. We denken soms aan jullie.

Niet vergeten dat er hier in Nederland genoeg werk ligt te wachten. 🤭😎Maar ik zou het wel begrijpen als jullie nog heel veel langer op het schip blijven voor het werk aan boord zodat schip kan uitvaren voor de hulpbehoevenden in Afrika. Tiot ziens. Maarten en Willie

Piet de Jong
3 jaar geleden

Wat mooi om jullie blog te lezen over het werk en de ervaringen die jullie op de Mercy Ships opdoen.
Zegen toegewenst in al jullie werk!
En zo, zonder samenzijn van familie, wensen we jullie ook goede kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar toe...
Lieve groet, Piet en Marja de Jong

Mirjam
3 jaar geleden

Mooi om te lezen, Henk en Sandra! Dank voor jullie harde werk en de extra foto's die straks over de hele wereld zullen gaan. :) De Koek-en-Zopie kraam zag er fantastisch uit. Geniet van deze laatste dagen in December en een gezegende Kerst met elkaar aan boord!

Hilda Zuidbroek
3 jaar geleden

Fijn dat jullie het goed hebben daar met elkaar, supermooi wat jullie doen, succes nog de laatste periode. Een bijzondere ervaring om daar kerst te vieren.

Tabitha
3 jaar geleden

Beste Henk & Sandra, bedankt voor het delen van weer een mooie blog en de gebedspunten. We leven met jullie mee. Een goede Kerst gewenst aan boord! Warme groet ook namens het HR-Team, Tabitha

Jan en Martje Vonk
3 jaar geleden

Dank voor het inkijkje in jullie bestaan aan boord van Mercy ships. Om buiten de grenzen te gaan verrijkt je leven. Wij wensen jullie vreugdevolle kerstdagen en sjalom voor 2021.

Anneke
3 jaar geleden

Hallo Henk en Sandra wat leuk om jullie verhalen te lezen en foto’s te zien.
En dat jullie het zo naar je zin hebben.
Ik hoorde afgelopen pas dat jullie een blog hadden . Het is echt de moeite waard.
Wij wensen jullie een gezegende tijd en blijven voor jullie bidden.