Sint aan boord, een nieuwe job én meer nieuws

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 22:25

Het is al weer twee weken geleden sinds de vorige blog en we hebben deze keer weer van alles te delen! Sinterklaas, nieuwe uitdagingen en verlenging?!

We vallen gelijk maar met de deur in huis: in onze vorige blog vroegen we gebed over een beslissing of we langer zouden blijven of niet. We hebben vorige week besloten om toch een maandje langer aan boord te blijven! Het is nu de bedoeling dat we op 6 februari weer naar huis komen. In januari komt er wat extra werk in het elektra aan en in december/begin januari gaan er twee collega’s weg. Ook voor Sandra’s functie komt er waarschijnlijk pas een opvolger vanaf januari. Zo kunnen we de mensen aan boord helpen die tijd te overbruggen tot er weer anderen komen.
Daarnaast hebben we het hier erg naar ons zin op het schip en in onze functies, het is erg prettig samenwerken met de mensen in ons department, we hebben steeds meer plezier met de mensen aan boord en ook ons huis wordt gelukkig goed verzorgd.

De afgelopen week kreeg Sandra de vraag of zij de functie van Stores Manager erbij zou kunnen nemen tot de opvolger in januari komt. Dit houdt in dat zij het beheer gaat doen van bestellingen en inkomende (bestelde) goederen. Van alle departments van het Engineering team krijgt zij dan de vragen of opdrachten om materialen te bestellen. Na invoeren in het systeem lopen de meeste bestellingen via Mercy Ships kantoor Nederland, dus dat is ook makkelijk communiceren! 😉
Deze combinatie (Engineer Administrator en Stores Manager) is een mooie nieuwe uitdaging!

Zie ginds komt de stoomboot...
Tijdens en na het werk hebben we gezellige momenten en plezier met de andere crewleden! Zo is afgelopen zaterdag zelfs Sinterklaas aangekomen op het schip! Hier is een filmpje te zien van de intocht:

De Sint gaat nu, zoals het hoort, twee weken in quarantaine met zijn pieten, maar 5 december komt hij weer tevoorschijn! Dan mogen we allemaal onze schoen voor de deur van onze cabin zetten en krijgen we wat lekkers als we lief zijn geweest. 😊 Toch was deze Sint geen onbekende voor Mercy Ships, als dank kon deze Stolwijkse hulp-sint na zijn gedane intocht genieten van een heerlijke appeltaart (zie laatste foto)! 😊

De avonden zijn voor ons vrij van verplichtingen voor werk. De laatste week is de wind erg rustig en de temperaturen buiten zijn heerlijk. Dat betekent dat het ook erg lekker is om ’s avonds even op het dock te lopen. Collega elektricien Don had een goede zaklamp meegenomen naar buiten en zo konden we in het water zoeken naar vissen. Er worden regelmatig zelfs (hamer)haaien in het water van de haven gezien! Helaas hebben we die deze week (met zaklamp) nog niet gezien.

Naast de verhalen willen we deze keer ook wat meer foto’s laten zien van ons en de locatie:

Als laatste zijn we benieuwd of er nog vragen zijn over ons leven aan boord of werk bij Mercy Ships! Stuur gerust vragen door, dan kunnen we die in volgende blogs beantwoorden!

Reactie plaatsen

Reacties

Co Verkerk
4 jaar geleden

Benieuwd wat jullie tot nu toe geleerd hebben aan boord.
B.v. elkaar nog beter leren kennen?
Vloeiend Engels spreken natuurlijk
De techniek aan boord waar zelfs Henk wat van kan leren?