Nieuwjaarsduik & storm op zee

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 17:09

Het nieuwe jaar is begonnen! Maar dat betekent ook dat we hier bijna beginnen met aftellen naar onze vertrekdatum. Als alles volgens planning verloopt, hopen we zaterdagavond 6 februari weer te landen in het iets koudere Nederland. Dat geeft dubbele gevoelens…

Natuurlijk zijn we blij dat we straks familie en vrienden weer kunnen zien. Maar we merken ook dat iedereen erg blij is met ons hier aan boord en dat we straks hier een lege plek achterlaten. Het schip voelt als een tweede thuis, als één grote familie waar we inmiddels deel van mogen uitmaken. We verwachten (en hopen) daarom ook niet dat dit onze laatste keer aan boord is, we laten ons leiden en zijn benieuwd naar Gods plannen! Als er genoeg bemanning gevonden kan worden en het schip gereed is, zal de Africa Mercy in april weer naar Senegal vertrekken. Daar worden als eerste de patiënten geopereerd die sinds vorig jaar nog op de ‘lijst’ staan.

Zelf ben ik (Sandra) eigenlijk wel blij dat we niet meevaren, vorige week hebben we hier een storm gehad en dat vond ik al heftig genoeg 😊 Het schip schommelde zo heen en weer, dat er extra touwen zijn bevestigd om het op z’n plaats te houden en een deel van het zwembad is leeggepompt zodat het niet over de rand ging… Gelukkig duurde het maar twee dagen en zijn we, afgezien van een beetje duizeligheid en hoofdpijn, niet echt zeeziek geweest! Inmiddels schijnt het zonnetje weer en is het met een gemiddelde temperatuur van 22 graden heerlijk weer.

Er moet nog veel gebeuren voordat het schip naar Senegal kan. Eind maart moeten de meeste projecten weer klaar zijn zodat het ziekenhuis ingericht kan worden. Ja (spreek uit: Djee) uit Hawaï is een paar weken geleden aan boord gekomen en heeft mijn taak als Engineering Administrator overgenomen. Daarom kan ik me nu richten op het werk als Stores Manager en het maken van foto’s voor de wereldwijde Social Media! Henk werkt aan verschillende elektra-projecten, maar ook de Electrical Workshop is nog nooit zo opgeruimd geweest 😊 Na het vervangen van een lamp in de mast is hij écht overal op het schip geweest.

De jaarwisseling was hier een feestje. De hele muziekinstallatie werd naar het dek gesleept. Daar hebben we met z’n allen 2020 in gebed afgesloten en afgeteld naar het nieuwe jaar, die met de scheepshoorn en live-muziek werd ingeluid. We hadden helaas geen Unox-mutsen, maar we konden het niet laten om de volgende dag tóch een traditionele Nieuwjaarsduik te doen (klik hier voor een filmpje).

In deze tijd is het lastig om te plannen en kan alles natuurlijk nog veranderen, maar we zullen waarschijnlijk maandag 1 februari hier afscheid nemen. Daarna hopen we hier op het eiland nog een paar dagen vakantie te houden voordat we weer terug naar Nederland vliegen en de quarantaine-tijd ingaan.

Lieve groetjes van ons!

 

Dankpunten:

  • De sfeer is erg positief. We merken dat mensen gemotiveerd worden omdat Senegal weer op de planning staat, iedereen zet samen de schouders eronder om dat mogelijk te maken.

Gebedspunten:

  • Sommige crewleden zijn nu twee jaar of langer aan boord en willen graag met verlof om hun familie weer te zien. Voor veel landen is het reizen erg beperkt en kunnen er nauwelijks vluchten geregeld worden. Laten we bidden voor mogelijkheden én dat mensen ook weer terug aan boord kunnen komen.
  • Zoals we in onze vorige blog ook beschreven, zijn er nieuwe mensen nodig (met name receptionisten, hotel-engineers, elektriciens en stores-medewerkers) zodat het werk normaal door kan blijven gaan en de mensen niet overbelast worden. Bidden jullie (nog steeds) mee voor nieuwe vrijwilligers?

Reactie plaatsen

Reacties

Aart van der Graaf
3 jaar geleden

Hoi Sandra en Henk, ik wil het beste geloven dat het allemaal een beetje dubbel is voor jullie.
Mooi verhaal weer trouwens van je. Weet dat wij voor jullie bidden en ook aan jullie denken. En snel weer tot ziens.
Groet Aart en Janita, Imke, Fabian en Evy

Evert Hogendoorn
3 jaar geleden

ha Henk& Sandra,
Leuk weer om jullie blog te lezen. Suc6 en zegen toegewenst met de afronding en afscheid. We bidden voor jullie!

groetjes van ons,
fam. Evert Hogendoorn