De eerste werkweek als Electrician

Gepubliceerd op 17 oktober 2020 om 20:56

De afgelopen dagen is er veel gebeurd, hebben we écht gewerkt en zijn we verhuisd naar een andere cabin! In deze blog is Henk aan het woord over de eerste (werk)dagen in de onderste twee lagen van het schip waar de motoren en alle apparatuur staan.

Allereerst willen we een bedankje noemen voor de berichten die we ontvangen, zowel via de site als rechtstreeks. We proberen die ook te beantwoorden, maar soms schiet dat er even bij in. We waarderen het erg om te zien dat mensen met ons meeleven, meebidden en interesse tonen!

Als ‘electrician’ kom ik eigenlijk op alle plaatsen in het schip. Overal is elektra en waar er een klus of storing is, worden wij bij gevraagd. Van kleinere klussen (lampen vervangen, stekkers repareren) tot grotere klussen, zoals een zoeklicht op het dek vervangen, CO­2 alarm-systemen nakijken enz.
Op dit moment zijn we met zes elektriciens en een leidinggevend elektricien (chief electrician). Tot vlak voordat wij hierheen kwamen, was dat wel anders. Een collega (Denise, uit Kameroen) is maanden alleen geweest en heeft het die lange tijd dus ook zeer druk gehad. Maar ze bleef er voor bidden en uiteindelijk kwam de ene na de andere elektricien richting het schip. Er is heel veel te doen maar we kunnen nu al merken dat de lange lijst met klussen beetje bij beetje weer wat korter wordt en dat vooral voor Denise de stress gelukkig veel minder geworden is.

Het werk als elektricien is vrij pittig, zo merk ik aan mijn benen 😉 De eerste werkdag heb ik een technische rondleiding gehad en heb het hele schip gezien: letterlijk van beneden in de kleinste hoekjes tot aan bovenop waar de uitlaten naar buiten komen! In de onderste twee lagen van het schip is het best warm en zijn heel veel trappetjes te vinden en dus voelde ik mijn beenspieren de eerste dagen wel! Bij elke klus, of als er materiaal gehaald moet worden, maken we meestal wel van drie trappen gebruik en dat maakt het echt mooi maar ook wel pittig. Ik krijg steeds meer respect voor de technici die hier al maanden of soms jaren aan boord zijn. Hoewel we nog maar net aan het werk zijn, heb ik het al erg naar mijn zin. Leuke collega’s, goede leidinggevende en heel veel nieuwe dingen om te ontdekken en systemen om uit te zoeken! Gelukkig ook genoeg denkwerk dus! Dit weekend zijn we dan ook lekker moe en gelukkig hoeft er maar weinig te gebeuren.

 

We zouden het ook fijn vinden als jullie met ons mee willen bidden. Hier onderaan de blogs zullen we regelmatig concrete dank- en gebedspunten delen en we hopen dat jullie mee willen doen!

Dankpunten:

  • Zoals gezegd zijn we momenteel met veel elektriciens. Dat maakt dat we veel kunnen doen en dat de druk per persoon veel minder is geworden.
  • We hebben het allebei erg naar ons zin op het schip. Er is veel nieuw voor ons maar het werk is uitdagend en de sfeer is erg goed.

Gebedspunten:

  • Naast de vele elektriciens zijn er helaas ook technische afdelingen waar er echt weinig mensen zijn en waar de druk dus nog wel hoog is. Vooral loodgieters en timmermannen zijn erg hard nodig! Willen jullie alsjeblieft meebidden dat ook die afdelingen wat meer mensen krijgen?
  • We merken nu eigenlijk al dat het grote verhaal niet om ons draait. Hoewel we zelf erg veel leren en meemaken, is het bijzonder om anderen te spreken en hen hun verhaal te laten doen. Wij zijn, soms zonder dat we het eigenlijk doorhadden, door God ingezet in een groter verhaal en hopen dat wij dat grotere verhaal voor ogen mogen houden.

Reactie plaatsen

Reacties

Aart
4 jaar geleden

Hoi Henk goed om te horen dat je het naar je zin hebt en dat je mag ervaren dat je voor een groter doel wordt ingezet, eigenlijk zouden wij dat iedere dag moeten ervaren, waar je ook werkzaam bent. Wij wensen jullie Gods zegen toe .

Tabitha Ouwehand
4 jaar geleden

Beste Henk & Sandra,

Bedankt voor het schrijven van de blog. Mooi dat jullie onderdeel mogen zijn van het grote verhaal en dat je jouw technische talenten mag inzetten Henk!

Koos Hoogendoorn
4 jaar geleden

Dank voor jullie bericht
Mooi dat jullie op je jonge leeftijd tijd vrijmaken voor de dingen van Gods Koninkrijk
ZEGEN van BOVEN toegewenst!