Het leven aan boord

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 20:38

Het gaat nog steeds erg goed met ons! We voelen ons aardig thuis inmiddels en er wordt veel werk verzet. Morgen vertrekt onze Chief Engineer Alphonse, waar Sandra veel mee samenwerkt. Vandaag hebben we tijdens de lunch afscheid van hem genomen. Erg jammer want het was gezellig en fijn samenwerken, maar dat is wel hoe het werkt hier aan boord: mensen komen en gaan. 

Zijn plek wordt ingenomen door een crewmember uit de VS. Op dit moment zit hij nog in quarantaine dus we hebben hem nog niet ontmoet. Om gelijk maar met een leuk nieuwtje te vervolgen: sinds vorige week is het mogelijk om met de auto naar de supermarkt of de naastgelegen berg te gaan! Zeker voor de mensen die hier ruim zes maanden niets anders gezien hebben dan het schip en de haven, is dat wel erg fijn! Tot vorige week was het namelijk (vanwege maritieme regels i.c.m. corona) niet mogelijk om het land op te gaan. Alles is hier aan boord te vinden, zoals een bibliotheek, wasserette, crewkeuken, ship shop en zelfs een klein Starbucks cafe. Maar toch is het wel leuk om ook het vasteland even te zien. Wij gaan binnenkort in het weekend ook maar eens een uitstapje doen denk ik!

De maaltijden hier zijn erg goed, iedere dag keuze uit rijst, vlees, groente en fruit. Daarnaast is er een bakker aan boord (uit Schoonhoven :) ) die heerlijk brood bakt. Hij was laatst op zoek naar een vorm om vierkante bolletjes mee te bakken. Aangezien Henk daar wel raad mee wist en hem geholpen heeft met een stopcontact-frame (wat erg goed blijkt te werken als broodmal), werden deze vierkante broodjes benoemd tot ‘Henkies’! We hebben het hier erg goed. Gisteravond hadden we zelfs ‘pizzanight’ (de eerste die we hier aan boord meemaken hoor). Gisteren was het zondag en hebben we met wat mensen gezongen op het dek. Heel gaaf om met zo’n uitzicht en samen met verschillende nationaliteiten God groot te maken! Sandra’s muziekskills komen hier ook wel van pas, ze werd gelijk gevraagd voor pianomuziek tijdens de avonddienst :)

In tegenstelling tot wat eerder de planning was, zal het schip nog niet in januari vertrekken naar Afrika. Helaas is het vanwege alle corona-gevolgen niet mogelijk om crew en voorraad in Afrika te krijgen. Uiteraard wil iedereen hier aan boord weer zo snel mogelijk patiënten helpen. Het vertrek naar Senegal staat nu gepland in april. In tussentijd gebeurt er heel veel hier aan boord, wellicht dat Henk daar later wat meer details over zal geven!

Stel ons een vraag!

Als laatste hebben we nog een vraagje aan jullie. We zijn benieuwd waarover jullie meer willen weten: heb je een vraag over het leven aan boord of werk bij Mercy Ships? Voel je vrij om een vraag of onderwerp hieronder door te sturen. Deze kunnen we dan in volgende blogs beantwoorden. We zijn benieuwd!

Tot zover onze update, groetjes vanaf de Africa Mercy!

Reactie plaatsen

Reacties

Koos Hoogendoorn
4 jaar geleden

Zo even geen vragen
Leuk om mee te lezen met jullie

Groetjes, Koos

Rita van der Sluis
4 jaar geleden

Lieve Sandra en Henk,
Wat leuk jullie berichten te lezen.
Zijn er veel Nederlanders aan boord , spreekt iedereen wel Engels of gaat het communiceren soms erg moeilijk met al die nationaliteiten.
Jullie doen mooi werk, heel veel plezier en hartelijke groet van Rob en Rita

Sandra
4 jaar geleden

Ha Rob en Rita, leuk dat jullie meelezen! Iedereen spreekt hier vrij goed Engels gelukkig. Wel grappig om zoveel verschillende accenten te horen, het 'westers' Engels vind ik wel makkelijker te volgen dan rap Amerikaans. Er zijn nu zo'n 18 Nederlanders aan boord, dus we praten onderling alsnog regelmatig gewoon Nederlands :)
Bedankt voor jullie berichtje en lieve groetjes van ons!

Wim en Fia Verdoold
3 jaar geleden

Dank voor jullie wensen.
Wat fijn om te lezen dat jullie het goed naar je zin hebben. En leuk om te vernemen wat jullie allemaal doen op het schip. Heel veel werk plezier.
Groetjes Wim en Fia