De eerste werkdag als Engineer Administrator

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 20:04

We zijn aan het werk! Het voelt goed om eindelijk meer uit onze cabin te mogen en te leren over ons werk hier. We ontmoeten collega’s, worden we in de dining room begroet met een ‘Welcome to freedom’ en sinds vandaag worden we allebei ingewerkt.

Tijd voor een update! Natuurlijk alweer te veel indrukken om op te schrijven, maar we zullen een poging doen om jullie een beeld te geven van het leven hier aan boord! In deze update neemt Sandra jullie mee in haar eerste momenten als Engineering Administrator. Henk heeft van alles gezien tijdens een technische rondleiding en zal later deze week wat over zijn werk delen. Zoals op de foto is te zien zijn we verplicht om altijd een mondkapje te dragen. Jammer, maar is niets aan te doen, ook dat went!

Omdat er de laatste tijd niemand beschikbaar was voor voltijd Engineering Administrator, waren de taken verdeeld onder drie crewleden. Dit betekent dat ik nu door verschillende mensen word ingewerkt en langzaam maar zeker wordt mijn functie hier aan boord steeds duidelijker.

´Oh finally´ hoorde ik uit het kantoor toen ik de eerste keer binnenkwam. Ik heb een ruimte naast de Chief Engineer, hij was erg blij dat er eindelijk weer iemand was om hem te helpen met administratieve taken. Naast het regelen van formulieren, documentaties en communicatieve taken zal ik dus ook assisteren in het werk van Alphonse, de Chief Engineer. Ik heb een kleine, maar goede werkplek met een wand vol archieven, helaas geen raam, maar genieten van de zonuurtjes kunnen we natuurlijk in het weekend. Zowel Henk als ik hebben voorlopig een werkweek van maandag t/m vrijdag.

De weg vinden is voor mij nog wel een dingetje… Vol goede moed begon ik met het verdelen van de nieuwe werkroosters in diverse kantoren op Deck 1 en 2, onderin het schip waar de technische bemanning zijn werk doet. Zwervend door de smalle gangen en ruimtes vol apparatuur verdeelde ik de roosters en ontmoette ik de mensen die ervoor zorgen dat het schip over een paar maanden klaar is voor vertrek. Toen alle roosters op hun plek waren, ging ik op zoek naar de terugweg. Dat bleek toch meer uitdaging dan gedacht. Ik zocht naar herkenningspunten (het onthouden daarvan is nooit echt mijn sterkste punt geweest😊) en probeerde diverse deuren. Al snel hoorde ik ‘You want to get out of here?’, achter me stond een lachende Amerikaanse Engineer, die me vervolgens naar de trap loodste.

Het weer is hier erg goed, iedere dag nog zo’n 27 graden. Wel staat hier in de haven altijd stevige wind. In onze cabin op de hoek horen we dan ook altijd de touwen kraken. Het schommelen van het schip hebben we alleen de eerste dag gevoeld, blijkbaar wen je daar gelukkig erg snel aan! Donderdag komen we officieel uit quarantaine en gelden er voor ons geen andere maatregelen meer dan voor de andere crewleden. Dan zullen we ook verhuizen naar een andere (waarschijnlijk kleinere) cabin. Tot zover de update van onze kant, we hebben nog een nieuwtje vanuit Mercy Ships...

Een tweede schip: de Global Mercy

In deze blog willen we jullie gelijk voorstellen aan het nieuwe, tweede schip van Mercy Ships. Een drijvend ziekenhuis met 6 operatiekamers, 199 bedden en woonruimte voor 641 bemanningsleden. 174 meter lang en 28,6 meter breed. Met het nieuwe schip kunnen er twee keer zoveel mensen een behandeling krijgen die ze nodig hebben. Klik hier om meer te lezen over dit schip op de website van Mercy Ships.

Tip: bekijk onderstaande video, maak kennis met het nieuwe schip en laat je verbazen ;)

 

Gaaf om je voor zo'n organisatie in te zetten, toch? Mercy Ships is op zoek naar vrijwilligers én giften. U kunt dit werk ook steunen, we gaan er geen sponsor-verhaal van maken, maar via onze homepagina ziet u hoe u een gift kunt overmaken ;) 

Lieve groetjes van ons uit Tenerife!

Reactie plaatsen

Reacties

Jan en Martje Vonk
4 jaar geleden

De tijd die jullie nu besteden op de Africa Mercy vergeet je je hele leven niet meer.
Een goede tijd toegewenst en God bless you.

Tabitha
4 jaar geleden

Ha Henk & Sandra,

Mooi om jullie blog te lezen! Fijn dat jullie de cabin uit mochten :)

Heel veel succes en zegen daar!

Groetjes uit een iets kouder NL,

Tabitha Ouwehand (Mercy Ships Holland)

Rudina
4 jaar geleden

Henk en Sandra
Leuk jullie verhalen te lezen. Geniet ervan. Gods zegen.
Rudina

Co Verkerk
4 jaar geleden

Leuk om te lezen, zo herkenbaar dat je de (terug) weg niet meer weet. Maar dat komt vanzelf. Straks glimlach je om anderen die hulpeloos rondlopen opzoek waar ze heen moeten. Horen jullie veel over de Global Mercy? Zijn ze de verpleegafdelingen en operatiekamers al aan het inrichten? En wanneer hopen ze operatief te zijn?
Hartelijke groet uit het rustige Stolwijk.
P.s. Jullie appartement ziet er (van buiten) nog goed uit hoor.

Sandra
4 jaar geleden

Er wordt inderdaad hard gewerkt aan de Global Mercy, op dit moment ligt hij nog voor de bouw in China. We zullen de voorlopig planning zoals we hem gehoord hebben wel even sturen per app ;)
Goed om te horen dat het appartement er nog rustig bij ligt, haha! Geniet van jullie weekend!

Aart en Janita
4 jaar geleden

Hoi Henk en Sandra, mooi om jullie verhalen te lezen, over jullie belevenissen aan boord. Weet dat wij voor jullie en de andere mensen daar aan boord blijven bidden. gr Aart en Janita