Back home again, brrr...

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 16:14

Na vier maanden zijn we weer terug in Nederland! We willen iedereen onwijs bedanken voor alle mooie berichtjes en steun! Blijven jullie ook mee bidden voor het werk van Mercy Ships?

Na het afscheid van iedereen aan boord, werden we onder luid getoeter van de scheepshoorn uitgezwaaid. Op naar het vliegveld! We zagen die dag dat er rond de tijd van landen ‘code rood’ voorspeld werd vanwege de sneeuwstorm. Maar uiteindelijk viel het allemaal best mee en zijn we zonder problemen thuisgekomen. Toch was het wel even raar om aan te komen op een verlaten Schiphol en over stille straten de weg naar huis te vinden!

Er geldt een streng advies voor thuisquarantaine na terugkeer uit het buitenland, dus we hebben besloten ons daar even aan te houden. Deze dagen thuis zijn ook wel even nodig om te acclimatiseren! Eind deze week hopen we een test te doen (de derde in één week) en als deze negatief is, kunnen naar buiten! De schaatsen zijn al uit het vet :)

We kijken terug op een hele bijzondere tijd bij Mercy Ships. In deze vier maanden hebben we veel nieuwe mensen ontmoet. Mensen overal vandaan met ieder hun eigen verhaal: we hebben veel geleerd van hoe mensen in het leven staan en hun vertrouwen op God. We gaan het leven en de mensen aan boord missen, maar tegelijkertijd voelt het ook wel weer goed om thuis te zijn en hier het werk weer op te pakken.

En het werk op de Africa Mercy gaat natuurlijk door! Het schip hoopt in april weer terug te keren naar Senegal om daar operaties uit te voeren. Er moet voor die tijd nog veel gebeuren op zowel technisch gebied als de voorbereidingen voor een corona-veilige werkomgeving. Daarnaast hopen en bidden we dat er genoeg bemanning gevonden wordt en ze de mogelijkheid hebben om naar Senegal te reizen.

De eerste dagen thuis naast ons kacheltje leek me een mooie kans voor het maken van een hoopvol filmpje. Dit filmpje met het lied ‘One day’ laat zien dat we mogen uitzien naar de andere tijd die zal komen:

We voelden ons goed thuis op de Africa Mercy en merkten dat mensen ons werk en houding erg waardeerden. Veel mensen aan boord vroegen hoe lang onze 'vakantie' in Nederland ging duren en wanneer we weer terug komen…  Op dit moment staan we er zeker voor open om ons in de toekomst ook in te zetten voor het doel van Mercy Ships om hoop en genezing te brengen bij de allerarmsten. Maar concrete plannen zijn er nog niet. We leggen het graag bij God neer en dan zien we wel wat de toekomst gaat brengen, eerst maar eens terug aan het werk hier in Nederland!