Van oktober 2020 tot februari 2021 werkten wij als vrijwilliger aan boord bij Mercy Ships. 
Via deze website kunnen jullie meer informatie vinden over deze organisatie en ons werk.

We kijken terug op een mooie tijd van dienen, waarin we veel hebben geleerd.
Het leven aan boord voelde als een tweede thuis! We weten niet wat Gods plan is, maar op dit moment staan we er voor open om ons ook in de toekomst in te zetten voor het doel van Mercy Ships: hoop en genezing brengen bij de allerarmsten. 

 


Wat doet Mercy Ships?

Mercy Ships helpt de armste landen van de wereld door het bieden van gratis medische zorg vanaf ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers. Zo laten ze Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. 

Wat was onze functie?

Henk werkte aan boord als elektricien. Op dit moment krijgt het schip een grote onderhoudsbeurt, zodat straks patiënten weer snel en veilig geholpen kunnen worden.

Sandra werkte als Engineering Administrator en Technical Stores Manager. Dit werk bestaat o.a. uit administratieve taken en het bestellen van materialen, zodat de technische bemanning soepel kunnen blijven werken.


Sponsoring

Allereerst bedankt voor jullie steun en giften tijdens onze werkperiode aan boord!

Mercy Ships heeft altijd vrijwilligers én giften nodig om hun levensreddende werk voort te kunnen zetten. Wilt u een gift overmaken voor het werk van Mercy Ships? Doneer dan via onderstaande knop:


Blog

Het leven aan boord

Het gaat nog steeds erg goed met ons! We voelen ons aardig thuis inmiddels en er wordt veel werk verzet. Morgen vertrekt onze Chief Engineer Alphonse, waar Sandra veel mee samenwerkt. Vandaag hebben we tijdens de lunch afscheid van hem genomen. Erg jammer want het was gezellig en fijn samenwerken, maar dat is wel hoe het werkt hier aan boord: mensen komen en gaan. 

Lees meer »

De eerste werkweek als Electrician

De afgelopen dagen is er veel gebeurd, hebben we écht gewerkt en zijn we verhuisd naar een andere cabin! In deze blog is Henk aan het woord over de eerste (werk)dagen in de onderste twee lagen van het schip waar de motoren en alle apparatuur staan.

Lees meer »

De eerste werkdag als Engineer Administrator

We zijn aan het werk! Het voelt goed om eindelijk meer uit onze cabin te mogen en te leren over ons werk hier. We ontmoeten collega’s, worden we in de dining room begroet met een ‘Welcome to freedom’ en sinds vandaag worden we allebei ingewerkt.

Lees meer »

Groetjes uit de quarantainehut

Hallo allemaal! Even een berichtje vanuit onze quarantainehut. Tot nu toe kunnen we ons aardig vermaken met lezen, spelletjes en wat digitale klussen. Tijdens de twee buiten-uurtjes spreken we andere nieuwe crew-leden, de sfeer aan boord is erg goed en we hebben zin om aan de slag te gaan. En misschien kan dat eerder dan verwacht… 

Lees meer »

We're on board

Na een dag met verplichte mondkapjes, veel veiligheidscontroles, bijna koffer kwijt (Henk had dezelfde koffer als een andere passagier) en een extra lange taxi-rit voor de Immigration-check zijn we veilig én met de goede bagage aangekomen in de haven van Tenerife.

Lees meer »

De tickets zijn geboekt

Eindelijk was daar de officiële bevestiging vanuit Texas en… de tickets zijn geboekt! Op donderdag 1 oktober vliegen we naar Tenerife. De terugvlucht staat nog niet vast, maar dat duurt immers nog even 😊

Lees meer »

Waar ligt het schip nu?

De Africa Mercy ligt op dit moment in een haven van Tenerife, Spanje. Mercy Ships hoopt, afhankelijk van corona-ontwikkelingen, in juni weer uit te varen naar Senegal om het levensreddende werk voort te zetten.